Bananenbrood met appel en kaneel

bananabrood.jpg

92 kcal/stuk - 12 porties - 60 minuten

Graag eet ik als tussendoortje bananenbrood. Het is makkelijk te bereiden en het is zelfs ook nog heel lekker! Grijp je kans en probeer het nu uit. Heel veel succes en smakelijk eten!


Ingrediënten: • 4 rijpe bananen • 1 zoete appel • 3 grote dadels • 2 theelepels kaneel • 2 eieren • 2 theelepels bakpoeder • 160 gram maismeel • 100 gram vloeibare bakboter blueband • snufje zout

Bereidingswijze: 1. Pureer de bananen samen met de dadels in een blender of met een staafmixer tot een glad geheel. 2. Schil en snijd de appel in kleine stukjes. 3. Doe alle bovenstaande ingrediënten in een kom en voeg de vloeibare bakboter en eieren langzaam toe. Voeg op het laatst de stukjes appel toe. 4. Doe alle droge ingrediënten in een aparte kom (kaneel, bakpoeder, zout en amandelmeel) en roer goed door. 5. Giet het droge mengsel bij het natte mengsel. 6. Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin. 7. Garneer het bananenbrood met een doormidden gesneden banaan en strooi hier de basterdsuiker over. 8. Zet de cakevorm 45 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Previous
Previous

Dit is een verhaal van één van mijn klanten die haar streefgewicht heeft behaald.