Courgettetaart met spinazie

Screenshot 2021-06-07 at 10.14.16.png

373 Kcal - 4-6 personen - 50 minuten voorbereiden - 60 minuten baktijd


Ingrediënten:

  • 300 gram verse spinazie

  • 250 gram ricotta

  • 200 gram Hütte käse

  • 50 gram Philadelphia kruiden

  • 2 eieren + 2 eiwitten

  • 3 grote courgettes

  • 100 gram feta kaas

  • 1 theelepel oregano

  • Peper en zout

  • 3 eetl. 30+ geraspte kaas

  • 2 eetlepel olijfolie

  • Springvorm van ca 20cm doorsnede

  • Bakpapier (optioneel)


Bereidingswijze:

Verwarm de grill van de oven voor gebruik om de courgette in te grillen. Was de Courgettes en snijd ze in grote lange plakken. Bestrijk ze met wat olijfolie aan beide zijde en bestrooi ze licht met wat zout en peper. (je mag van mij ook een ander kruidsoort nemen als je dat lekkerder vindt en gezonder dan zou!!!).

Is de oven op temperatuur, dan leg de plakken Courgettes in de oven. Kijk even hoe lang je ze erin houdt, daar oventijd en/of grill kunnen verschillen. Neem ongeveer tussen de 2 of 10 minuten. Gril ze wel aan beide kanten tot ze lichtbruin worden. leg ze daarna op keukenpapier om ze wat uit te laten lekken.

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de springvorm in en beleg de bodem eventueel met bakpapier. Gebruik 3/4 van de Courgettes om de bodem en de zijkanten te bekleden. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote (wok)pan en bak de spinazie in etappes. Spinazie geslonken, leg het in een vergiet en laat het even afkoelen. Daarna probeer je zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te knijpen. Snijd de spinazie een paar keer doormidden met een mes. Neem een grote kom en doe hierin de ricotta, hüttenkäse, Philadelphia kruiden, eieren, eiwitten, spinazie, oregano, geraspte kaas en wat peper en zout of neem andere kruiden die jij misschien lekkerder vindt. Hussel dit allemaal door elkaar. Verkruimel de feta kaas grof en meng deze ook hierdoor. Giet het mengsel in de met Courgette bekleedde vorm en leg de rest van de Courgetteplakken er bovenop. Je mag nog wat geraspte kaas over de Courgetteplakken strooien als je dat wilt, maar het hoeft niet perse!!!

Zet de Quiche, laag in de oven. Als je merkt dat hij te snel bruin wordt, dan dek hem af met aluminiumfolie. De Quiche Taart moet minimaal 60 minuten in de oven, maar controleer met een satéprikker of hij goed gestold is in de binnenkant. Daar het nogal allemaal "natte ingrediënten" zijn, kan het wat langer duren voordat hij stevig en gaar is. Als het nog niet goed genoeg is, zet je hem terug in de oven en laat je hem nog even bakken. (10 minuten extra ongeveer).

Daarna als je denkt dat hij goed gaar is, haal je hem eruit en laat je hem nog even afkoelen. Dan mag je de ring er van af halen van de springvorm. Snijd hem in stukjes en serveer hem met wat aardappelkroketjes of brood met wat tzatziki.

Dit recept kun je voor de lunch (6 personen) gebruiken of als Hoofdgerecht. Bij de lunch geen aardappelkroketjes of brood met tzatziki erbij doen, dat is teveel!!! Bij het Hoofdgerecht (4 personen) mag dit natuurlijk wel.

Previous
Previous

GEVULDE PITTABROODJES MET PIKANTE TONIJNSALADE

Next
Next

Gezond gewicht, gezonde gewricht