GEVULDE PITTABROODJES MET PIKANTE TONIJNSALADE
200 kcal/p/stuk | 8 stuks
Ingrediënten:
1 blik tonijn op olijfolie, uitgelekt
1 rode peper, zeer fijngehakt
4 lente-/bosuitjes zeer fijn gesneden
1 bosje platte peterselie, fijngehakt of gebruik gedroogde
Sap van 1 limoen
3 el mayonaise
8 pitabroodje
8 bladeren ijsbergsla, gewassen en gedroogd
Bereidingswijze:
Meng de tonijn met de rode peper, bosui en peterselie. Roer het limoensap en de mayonaise door elkaar en schep deze saus door de tonijn. Dek af en laat op smaak komen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de pitabroodjes een beetje vochtig en bak ze in de oven in circa 5 minuten knapperig. Laat iets afkoelen en snijd open tot een envelopje. Laat helemaal afkoelen. Duw een blad sla in de opening van de broodjes en schep hier een lepel tonijnsalade op. Klaar en smullen maar!
(Zet de broodjes met de opening naar boven tegen elkaar aan in een afsluitbare bak, als je ze later pas wilt opeten of meeneemt voor een picknick.)