ZALMTAART MET TOMAATJES EN DILLE
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden. Bestuif de taartvorm met bloem of met vloeibare boter en wat paneermeel. Beleg met 7 plakjes deeg de taartvorm. Schep de zalm, tomaatjes en dille door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over de deegbodem. Klop de eieren los met de room en breng het op smaak met zout en peper. Giet deze over de vulling en schud een beetje zodat de room zich goed verspreidt. Je kunt met het deeg wat teveel is, kleine rondjes maken en duw deze bovenop de rand dak-spans-ge-wijs vast. (dit laatste hoef je niet persé te doen.) Bestrijk de rondjes met wat losgeklopt ei en bak de taart laag in de oven in 25 – 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart even rusten voordat je hem aansnijdt.
Tip:
Je kunt wat geraspte 30+ kaas over het geheel verdelen voordat je de taart in de oven zet!