Blauwe bessen cake

5. bosbessen cake.jpg

105 kcal per stuk - 10 plakken


Ingrediënten:

- 500 ml magere kwark

- 150 gram maismeel

- 2 eieren

- 25 gr. vanille suiker

- 125 gr bosbessen

- 2 eieren, losgeklopt

- 7 gram bakpoeder.

(je kunt ook kwark nemen met een smaakje, maar dan zijn het ietsjes meer calorieën, per plakje)

Bereidingswijze:

1.      Verwarm je oven voor op 180 graden.

2.      Klop eieren samen met de kwark met een mixer.

3.      Voeg dan je maismeel toe en mix dit door het beslag.

4.      Voeg de suiker en bakpoeder toe.

5.      Bekleed een cakevorm met bakpapier.

6.      Giet nu je beslag in de cakevorm en verdeel de blauwe bessen hierover.

7.      Zet de cake op de middelste richel, 45 minuten in de oven.        


Tip:

Je kunt eventueel door het beslag ook de blauwe bessen in vermengen, als je dit lekker vindt. Maar dat hoeft niet!!!

Previous
Previous

Pastasalade met pesto

Next
Next

ZALMTAART MET TOMAATJES EN DILLE