Afvallen en bewegen doe je op verschillende manieren.

pexels-tobi-631988.jpg


Als je wilt afvallen, dan helpt alleen gezonder en minder eten niet alleen. Nee, je zult ook minstens 3 maal in de week actief bezig moeten zijn. Vele mensen gaan 1 á 2 keer in de week naar een sportschool toe, om actief bezig te zijn. maar er zijn ook mensen die niks met een sportschool hebben of nauwelijks gaan, daar vaak de weg er naar toe net te ver is, of men is moe van het werk thuis gekomen en heeft absoluut geen zin meer om zich om te kleden en naar een sportschool nog moeten gaan. Tja, het is ook niet altijd eenvoudig, de weg naar het gezonde gewicht. Men moet er zeker wat voor doen, wilt men zijn doelstelling bereiken.

Wat zijn je mogelijkheden

Kies iets uit waar je echt voor wilt gaan. Dus wees eerlijk en kies een activiteit die bij je past en die je ook volhoudt. Ook nadat je het gezonde gewicht hebt behaald zul je dit moeten blijven doen.

Je kunt naar een sportschool gaan. Zorg wel dat je onder begeleiding start, want sportleraren hebben goede tips en weten vaak op voorhand wat je wel of wat je niet moet gaan doen. Meestal wordt er samen met jou een plan van aanpak gemaakt en naar een tijd geëvalueerd en weer bijgesteld om misschien nog meer uitdagingen aan te gaan.

Zwemmen 2 keer per week. Hierbij moet je denken om banen te zwemmen in een goed voor jouw te behalen tempo. Hoe vaker je het doet, hoe sneller je wordt, hoe meer banen je zwemt. Soms is het ook leuker om met iemand samen te gaan. Men kan elkaar motiveren en uitdagen. Denk eraan het moet geen theekransje gaan worden, daarmee bedoel ik, zo weinig mogelijk kletsen, maar des te meer banen “trekken”.

Wandelen. Probeer 3 á 4 maal per week je wandelschoenen aan te trekken en loop een uurtje in een goede looppas heerlijk door de natuur of door je dorp of omgeving. Vraag je vrienden of ze zin hebben om mee te gaan. Dit loopt meestal ook wat fijner, want je kunt kletsen en flink doorlopen in één zin samen doen. Ik doe het al dik 7 jaar met mijn vrienden en het liefst elke avond als het kan.

De loopband. Heb je een loopband thuis liggen, nou wat houdt je tegen. Hier kun je meestal televisie bij kijken, goede muziek beluisteren. Heerlijk thuis blijven en toch actief bezig zijn. Je bepaalt zelf de looppas, de tijd en het aantal kcal wat je verbruikt. Zo’n apparaat is handig en je hoeft nergens naar toe, dan een plek in huis te zoeken waar je het neer kunt leggen en starten maar!!!

Fietsen. Fietsen is ook een goede activiteit, maar je hebt natuurlijk wel hierin verschillen. Een elektrische fiets doet het meeste werk dan jijzelf. De gewone fiets daarin tegen is het tegenovergestelde. Hier moet jij het werk zelf doen. Maar natuurlijk heb je ook nog vele andere soorten fietsen en fiets-sporten waarbij jij je energie goed kunt gebruiken en verbruiken.

Dit zijn een aantal mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen, maar die je zelf eerst nog moet ontdekken. Maar weet wel, dat als je af wilt vallen in gewicht, zul je toch een activiteit een paar maal per week moeten ondernemen, anders wordt het afvallen wat moeilijker en zal het ook wel langzamer gaan voordat je je streefgewicht hebt bereikt.

Ik zou zeggen….Ga ervoor en probeer elkaar te motiveren!

Previous
Previous

Na ongeveer 2 maanden waren de eerste 10 kilo’s er al van af!

Next
Next

Pastasalade met pesto